Over ons

Hier lees je alles over wie wij zijn, waar wij voor staan en wat wij doen.

Over ons

Hier lees je alles over wie wij zijn, waar wij voor staan en wat wij doen.

De locatie

Gezinshuis De Haar is gesitueerd in de Achterhoek, dicht bij de Duitse grens gelegen. In de tot woonhuis verbouwde boerderij is voldoende ruimte om privacy op te zoeken indien gewenst. De boerderij beschikt over een grote leefkeuken en in de woonkamer bevinden zich twee zithoeken. Buiten is meer dan voldoende ruimte om te paardrijden, voetballen, trampoline springen of om een rustige plek te zoeken om te chillen. Het terras is voorzien van een ruime overkapping om op de warme dagen te kunnen vertoeven. Voor jongeren die ruimte wensen een fijne plek. Het kenmerk van Gezinshuis De Haar is rust en ruimte.

De naam

Onze 100-jarige oude boerderij had de naam “De Haar”. Bewoners werden vaak naar de naam van boerderij genoemd. Deze naam prijkt nog steeds op onze gevel.

Onze waarden

Binnen gezinshuis De Haar vinden wij het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau, zich veilig en gelukkig voelen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen ons gezin en gezinshuis zichzelf kan en mag zijn en dingen kan doen die hij/zij leuk vindt. Ook zullen wij streven naar het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

Zelfstandig begeleid wonen

De Haar heeft 3 studio's op het terrein bij het gezinshuis. Leeftijd is ongeveer 16+. De plaatsing moet gaan op beschikking via Lindenhout. Doel = zelfstandig de maatschappij in kunnen. Het wonen in een studio is qua huishouden geheel zelfstandig: In een studio is alles aanwezig (dus zelf koken, douchen, slapen etc.).