Klik op de afbeelding voor meer informatie

Wat?

Samenwerkingen

Werkwijze

Onze gezinshuiszorg draagt zichtbaar bij aan het welzijn en de ontwikkeling van jongeren die om welke reden dan ook niet thuis kunnen wonen en bij ons geplaatst zijn.

 

Wij hopen het netwerk van de jongeren weer in hun kracht te zetten en tot samenwerking te stimuleren. Richting ouders, begeleidende instanties en andere betrokkenen hanteren wij een constructieve en actieve benadering.

 

We houden het belang van de jongeren in het vizier en zoeken telkens mogelijkheden om de samenwerking met betrokkenen te optimaliseren zodat dit ten goede komt aan de zorg voor de jongeren.

Wij hebben een positieve samenwerking met- en reputatie bij de plaatsende instanties. Door actieve deelname aan de activiteiten binnen het netwerk van Lindenhout leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van deze vorm van gezinshuiszorg.

 

Als gezinshuisouders benutten we onze talenten, doen we waar we goed in zijn en staan we open voor nieuwe ontwikkelingen. Wij willen de ontwikkeling van de geplaatste jongeren actief volgen en zullen dit vastleggen. Wij geven de geplaatste jongeren hierin een grote rol door te laten participeren.

 

Om de veiligheid van de geplaatste jongeren te waarborgen houden wij jaarlijks een onderzoek en zullen samen met onze coach bespreken hoe de veiligheid te optimaliseren en te waarborgen. Deze verslagen worden vastgelegd op het beveiligde netwerk van Lindenhout en kan alleen worden ingezien door de daartoe bevoegden.

Deskundigheid

gezinshuisouders

Cursussen

2018

2018

2017

Herhaling EHBO inclusief AED

Online scholing hechting en het gedrag van mijn pleegkind

Cursus kinder en jeugdmedicatie

Tragtergroep

Augeo Academy

Instituut voor verantwoord medicijngebruik

2017

2016

2016

Cursus signaleren van alcohol en drugs gebruik

Cursus EHBO

Cursus zorgen voor getraumatiseerde kinderen

Trimbos instituut

Iedereen EHBO.nl

Intermetzo

2016

2016

2014

Training Met twee families leven

Vlaggensysteem

Cursus Wet en regelgeving personeelszaken

gezinspiratieplein

Movisie

Edin

2013

2013

Cursus omgaan met pubers en adolescenten

Cursus pleegzorg

Martine Delfos

Lindenhout

Contact

Gezinshuis de Haar

Caspersstraat 14

7095 BK De Heurne

Tel: 0315-652322

KVK 64126412

BTW NL855532865B01

BIC INGBNL2A